ZGODOVINA

A) KOMPROMISNI UNITARIZEM – gre za idejo o jugoslovanskem narodu, ... ki so nastali iz narodno napredne stranke so zagovarjali centralizem in unitarizem.

ZGODOVINA - povezani

21 мая 2020 г. ... Filmi in slovenska igralka: • prvi slo. film: V kraljestvu Zlatoroga. • slovenska igralka: Ita. Rina (roj. Ida Kravanja).

da zna ovrednotiti prispevke in pomen antičnih civilizacij za razvoj; ... OD ZDRUŽITVE ITALIJE IN NEM^IJE DO KONCA PRVE SVETOVNE VOJNE. Klju~ne teme.

Zgodovina. 5. UVOD redmetni izpitni katalog znanja za splošno maturo iz zgodovine je namenjen dijakom, ki so izbrali zgodovino kot izbirni predmet pri ...

pestnjak. uporaba ognja. možgani (nekaj vmes). Vmes (400 – 95 tisoč pnš): južćna in vzhodna Afrika, Azija in Evropa. ARHAIČNI HOMO SAPIENS ali stari ...

ZGODOVINA je najstarejša družbena veda. Pripisujejo ji vzgojni pomen.V nasprotju z zgodovino humanističnih ved, se tudi ta ukvarja s človekom, ...

Rodovitni polmesec- območje, kjer se je zmanjšala količina padavin, in povečalo število prebivalstva – Bližnji vzhod 8000 pr.Kr..

ZGODOVINA. Gimnazija; Splošna gimnazija. Obvezni predmet (280 ur). Predmetna komisija: Vojko Kunaver, Zavod RS za šolstvo, predsednik.

Učbenik za četrtii letnik gimnazije. Aleš Gabrič in Mateja Režek. Zgodovina 4. Zgodo vina. 4. Učbenik za četrti letnik gimnazije. Aleš Gabrič in Mateja R.

30 мар. 2020 г. ... 2020 (9.b):. Slovenci v vojni 1914-1918. 1. Kako se imenuje Habsburška monarhija od leta 1867 dalje? 2. Naštej dežele Habsburške monarhije, ...

A) KOMPROMISNI UNITARIZEM – gre za idejo o jugoslovanskem narodu, ... ki so nastali iz narodno napredne stranke so zagovarjali centralizem in unitarizem.

Fantazma tega, kar Rusija izgleda in kaj v resnici je. Jun. 1947: Vlada zaostri represivne zakone. ... Ženskam prepovejo tradicionalni sarong in dolge lase.

ven pristop v razumevanju in vrednotenju umetnosti. ... razvijanje občutka za lepo, kakovostno in izvirno v umetnosti, ... kiparstva iz obdobja Rima,.

Fragonard: Gugalnica;. Boucher: Počivajoče dekle, Madame de ... Ljubljani; vrtna ... Bauhaus. Šola sodobnega oblikovanja, arhitekture in obrti; oblikovanje.

Rock glasba se je originalno začela v 50-ih v ZDA z združitvijo rhythma & bluesa, gospela, jazza, folk in country glasbe. To pomeni, da ima rock glasba tako ...

Namakalno poljedelstvo ob reki. Nil. Mesto Ur v Mezopotamiji. Keopsova piramida* animirana filma. Izum in razvoj kolesa. Razvoj pisave* videoposnetka.

Berlinski zid? Brandenburška vrata? Droge? Rdečo mestno hišo? Možnosti je veliko, saj je Berlin eno najlepših evropskih mest z bogato zgodovino, ki ponuja.

Julij Cezar. 28. 8. Rimsko cesarstvo in krščanstvo. 29. 9. Konstantin Veliki. 31. 10. Družabne uredbe in kultura pri Rimljanih.

30 авг. 2018 г. ... Leonardo: Madona v votlini,. Leonardo: Mona Lisa,. Leonardo: Sv. Ana. Samotretja,. Leonardo: Zadnja večerja;. Rafael: Lepa vrtnarica,.

31 авг. 2012 г. ... opravljal maturo, je navedena v Maturitetnem izpitnem katalogu za ... okna, olje, tempera, akvarel, akril, ... Zrcalna galerija dvorca.

ogroženo Napoleonovo zaledje - premirje in začasna mirovna pogodba v ... IZGUBE: vsaka stran okoli 500.000 vojakov - “verdunska klavnica”. Bitka na Sommi 1.

strani Frankov slovanski knez Vojnomir, ne vemo ... Pribina in Kocelj bržkone tudi gospodarja nad ... na suhem je vodil panonsko-slovenski knez Kocelj,.

3 сент. 2010 г. ... teme, uporabil je primerne vire, slog je ustrezen, poročilo odraža ... poznejši evropski umetnosti; ... Umetnostni slog 18. stoletja, ki se.

na obstoj centralne oblasti; grška epika omenja mikenska kralja Agamemnona ... velike spremembe na področju religije: ponekod skoraj ateizem, boginja Usode,.

Ko govorimo o umetnosti v širšem pomenu, razlikujemo več umetnostnih ... Apolon iz Veijev – iz časa grškega arhajskega obdobja, žgana glina, ...

Kot izkušen junak je prišel Tezej k svojemu očetu, ki ga j e jako vesel sprejel. ... Mnogo junakov je umrlo pred Trojo, a tudi doma je marsikog a.

27 мар. 2020 г. ... ZGODOVINA 6. razred. I. 6. a: Ponavljanje in preverjanje učne vsebine ČLOVEK USTVARJA: GRADBENI DOSEŽKI: 1. Preberi besedilo v učbeniku od ...

vredna je lateranska pogodba iz 1929 med Italijo in sv. sedežem. S to pogodbo so poravnah stari spor med Vatikanom in Italijo še iz časov.

sploh izkusen kot representatio: kot pred-stavljanje, Vor-stellen. ... Lovec se s tern kafo kot drugi ptic, tudi ptice ne slisijo razlike.

da posredujejo, ako bi v Franciji nadvladal revolucionarni ... Tokrat so Madžari že zahtevali, naj se Slavonija in Reka.

opisati, opij, hašiš, skuk, ecstasy, LSD, heroin, morfin, plesne droge, … ... mamilo. V Angliji so v zadnjih šestih letih zabeležili 60 smrtnih primerov,.

Preden so izumili tisk je bilo treba vsak izvod napisati na roke, zato jih ... Tisk so začeli Kitajci in Japonci v 6. stoletju. ... bile te knjige cenejše.

Osvoboditev Ljubljane- 1941-45. ... Aprila 1941 je Ljubljana padla pod italijansko okupacijo. ... fronte(1941) pomemben pri osvoboditvi Ljubljane.

naštejejo prve športne panoge pri starih. Grkih. (pesnikovanje, rokoborba, streljanje z lokom, met diska, met kopja, tekma z ostrim orožjem);.

FITNES VAJE. Z uspešno izvedenimi fitnes vajami dosežemo, da je vaša sposobnost po maximalni intenzivnosti na samem treningu manj serij je potrebno narediti ...

dovoljeno pa je le, da za nekatere vrste piva poleg ječmenovega uporabljajo tudi pšenični slad. Nemci tega zakona ne spreminjajo, ker je to njihova ...

Gotov, ki so bili gospodarji Italije, današnjih slovenskih ... iz rodbine Karolingov kralj, zadnjega Merovinga pa ... mir na zahodnih mejah.

Predmet je obvezen, ker mora bodoči glasbenik nujno pridobiti osnovno predstavo o umeščenosti glasbenega dogajanja v prostor in čas, ... V. Globokar.

npr. portoflio (eListovnik) s formativnim spremljanjem, različni debatni formati, avtentične naloge idr. Page 21. 18. 8 ZNANJA IZVAJALCEV.

21 янв. 2017 г. ... Slika 2 : Prva animirana videoigra "Tenis za dva" . ... Konzole namenjene domači uporabi so najbolj primerne za.

Umetnostna zgodovina, zgodovina umetnosti, humanistične vede, likovna umetnost, likovno delo. Umetnostnozgodovinski slog, umetnostna smer.

Z uporabo naše spletne strani se strinjate z našo uporabo piškotkov za boljšo izkušnjo.