O Afganistancih in drugih gorjancih - Zveza geografov Slovenije

njihovi vplivi na okoli{ko ni`avje, kamor se izseljujejo, je v ~lanku pregledno ... u~enci verskih {ol, imenovani talibi (mno`ina po perzijsko je talibani).

O Afganistancih in drugih gorjancih - Zveza geografov Slovenije - povezani

njihovi vplivi na okoli{ko ni`avje, kamor se izseljujejo, je v ~lanku pregledno ... u~enci verskih {ol, imenovani talibi (mno`ina po perzijsko je talibani).

iv«n|kovci^ ... ma Geografski problemi pograničnih regija naše zemlje v Vranju 1987) so ... ma loge ografski vsebini, ki jima služi bolj kot sredstvo, ...

najmlajše mesto v Sremu in Jugoslaviji, naselje,. Ustvarjeno v novi Jugoslaviji, velemesto, ki je vzniklo iz močvirja na levi strani Save. V njego-.

končni vipavski ravnici je vremenska postaja Bilje (53 m n.v.). V Brdih stoji 40 m nad ravnino postaja Vipolže, severneje pa je 100 m nad bližnjo dolino na ...

Mesto Calvi na severozahodni obali Korzike s svojo marino ... Glavno mesto Singapur je obenem tudi edino ... glavno pomorsko in zračno oporišče za Dalj-.

Novi Krajevni leksikon je vsekakor zaslužna publikacija, kakršne ne premore ... O prvih dveh knjigah Krajevnega leksikona je »Geografski vestnik« poročal.

mesta: Novo mesto, Kočevje, Ilirska Bistrica ali. Postojna, Idrija, Nova Gorica, Tolmin ter Črno- ... trgovina prekomorska, Kitajska pa je imela leta.

W & f ä k f t. COAL ANO Oil. VLrl: Starn, A., Air Pollution. 2. ... V kraju Pletišča (Platischis; S. Rutar ... smo si res zastavili minimalen delovni na-.

di ime opičji kruhovec. Ze stoletja je kmetijstvo glavna opora kenijskega gospodarstva in eden od glavnih virov dohodka v zu- nanji trgovini s svetom.

Dopolnimo s tekstom - opis raziskovanja znanstvenikov na Antarktiki. ... Kamerunske gore, dobijo povprečno letno okoli 10 000 mm padavin. Malo padavin pada:.

Kastelic Anton, Lorena in Porurje, 1959/3, str.43-45. Kleindinst Slavko, Sovjetska Armenija, 1960/3, str.62-66. Klemenčič Marijan, Poljska včeraj, danes, ...

Kot taka bi morala najti svoje mesto v pro- ... Glavno mesto: Windhoek (120 000 preb, 1986) ... Zimbabveja sodeč, bodo zelo težko uveljavljali in se.

Jugovzhodnoazijski veletok določa utrip dežele, njegova delta pa spada med ... staja nov azijski tiger. Vietnamci imajo prirojen smisel za trgovanje in.

Iz geografske književnosti o Sloveniji. Ocene. Odgovor na kritiko prve knjige Krajevnega leksikona Sloveni je.* Ob oceni. Krajevnega leksikona Slovenije ...

palmami v Zahodni Afriki ... vendar je Ibadan sedaj največje mesto v vsej tropski Afriki. Taka kot Ibadan so tudi druga manjša mesta v Zahodni Nigeriji.

Geografski vestnik, Ljubljana, L (1978). UDC. UDK 911.2:551.4(497.12-13) =863. PRISPEVEK K POZNAVANJU PRITOCNEGA DELA PLANINSKEGA POLJA.

ski hribi (med Dravsko in Mislinjsko dolino na severu ... zda na vrhovih Pohorja in Karavank so pritegnile ... Toda na meji med hladnim kolutom, ki se.

Največja umetna jezera na svetu - svojevrstna nreobrazba ookrajinske ... Zaradi zajezitev Volge se je gladina Kaspijskega morja, ki.

orenovi VIP naravoslovno-matematična dejavnost. Takrat smo bili poučeni, ... Aktualna naloga o onesnaženosti ozračja v mestu Maribor in soodvisnosti.

Falster in Bornholm, oddaljeni otok na vzhodu, ki ga že obkroža Baltsko morje. Danski pripadata tudi. Fersko otočje v severnem delu Atlantskega oceana.

na obližje Goričice severno od sedanjega mesta. Tu je nastala slo- venska vasica Celovec na prodni ravnini med Goričico, Glino ter.

tacija v tem območju je bila drugačna, bolj peščeno glinasta kot na območju. Vzhodnih in Južnih Alp. Subdukcija je bila prvotno samo v vzhodnem delu Alp.

Bretonska Bretanja se ob severnem robu začenja v lingvističnem smislu šele za Saint -. Brieucom. Kakor že prej na poti v Loudčac, tako na poti proti severni ...

Islandija ima številne naravne znamenitosti, predvsem delu- joče ognjenike, obsežna lavina polja, vroče izvire, gejzirje,.

omogačil vpogled v dogajanja, ki spreminjajo po- dobo kmetijske in turistične pokrajine ob morju ... samostojni državi, v Etiopiji in v Keniji) je bilo.

25 мар. 2014 г. ... Guest editors: Matej Gabrovec, Jani Kozina, Primož Pipan, Blaž Repe ... Irena Rejec Brancelj, se prijazno pred.

Izraela, kakor tudi tisti, ki pridejo v Izrael samo na obisk. ... Z njim je povezana v enotno mesto, ... Najzanimivejše mesto v Izraelu je prav gotovo.

zvezo (European Broadcasting Union – EBU), ki je pod oznako Evrovizija za ... DE – Nemčija, DK – Danska, EE – Estonija, ES – Španija, FI – Finska, FR.

11 февр. 2016 г. ... mesecih, zagotovljena odkupna cena ... desetiški sistem, dežnik, svila, samokolnica, testenine, ... Vsaka kotanja ima na dnu, ki je obi-.

ali horizonti se razlikujejo po mnogih lastnostih (na ... Kisle prsti, kjer izbeljen horizont vdira v spodaj ležečega (obogatenega z glino). alisoli.

knji`nico pa je popisal Jernej Kopitar (1780–1844) okrog leta 1803 ... ve~ posre~enih slik pti~ev, med katerimi se je odlikoval tropski mladi~ Troupiale.

radi preobremenjenosti Reke obrnili na Trst. variant: nekaj direktno na ... tedrala nudita nekaj najlepših umetnin na Polj- na Slasku in drugje po Poljskem,.

Slika 2: Jez pri Dolu ob Kolpi, kjer se struga reke precej razširi. (Foto: V. Prebilič.j ... (na primer ameriške nebotičnike, Hooverjev jez,.

9 янв. 2015 г. ... žav indokitajskega polotoka, ob čemer je v Laosu, kjer se 75 % prebivalstva še ... pulacije; ljudstvo Lao Thoeng živi na.

postavili na tretje mesto zato, da z njim prikažemo ... Jemna do 60 km široka Tihama. Na jugu ob ... sko kraljestvo, na jugu pa se je prestolnica prestavila.

Glavno bantujsko ljudstvo ob obali oceana je Mijikenda, ki je nekoč ... no ljudstvo, katerega ponos so bili strah ... jezera poseljuje nilotsko ljudstvo Luo.

Tunizija po svoji razvitosti, odprtosti in urejeno- sti sodi v sam vrh arabskih držav na severu ... tega je zelo muhasto vreme, ki se kaže v dolgih ob-.

Uprava: Zemljepisni muzej Slovenije, Ljubljana, Trg francoske revolucije 7. — Stev. tek. rač.: 600-70/3-147. Tiska: Tiskarna Šolskih delavnic tehniških šol ...

GOSPODARSKI POMEN SAVE DOLINKE IN BOHINJKE TER ... Fizičnogeografske poteze povirne Save ... trov nad morjem in jo štejemo za izvir Save Bohinjke.

Druga urbana območja so očitno bolj statična in ne izkazujejo bistvenih sprememb (Tržič, Radovljica, Škofja Loka). Karto z indeksom deleža prometnih površin ...

Z uporabo naše spletne strani se strinjate z našo uporabo piškotkov za boljšo izkušnjo.