avstro ogrska

AVSTRO-ogrska monarhija v besedi in podobi : Slovenci. 1, Štajerska, Porabje in Prekmurje, Koroška / uredili Monika Kropej Telban in Ingrid Slavec Gradišnik ...

olovenci smo doslej pogrešali slovenski spi sane knjige ali vsaj brošure o važni tvarini avstro- ogrske nagodbe. Smelo trdim, da niti marsikateri.

OGRSKA V SREDNJEM VEKU. 1300 – Ogrsko – madžarsko kraljestvo. Ogromno kraljestvo v srednjem veku. Po l. 955 Oton I. porazi Madžare. Madžare pa.

SLOVENCI V AVSTRO-OGRSKI. 1867(uvedba dualizma) – 1918 (razpad AO). 1848 program Zedinjena Slovenija ... VB (monarhija). Francija (republika).

polovico države so rešili z uvedbo dualizma (18.2.1867)-avstrijsko cesarstvo postane Avstro-Ogrska. Avstrijski cesar je hkrati ogrski kralj, ...

Zofka Kveder se je rodila leta 1878 v Ljubljani. Njen oče je bil železničar, vendar se je odločil, da zaslužek poišče kot najemnik trgovine in.

Mannschaft der Infanterie und der. Landwehr (Jäger). Pešec (lovec). Infanterist (Jäger). Poddesetnik (patrolovodja). Gefreiter (Patrouilleführer).

in nasiljem, ki ga je izvajala Avstro-Ogrska, je pripeljalo do ustanovitve. Jugoslovanskega kluba1 in zahtev majniške deklaracije. 2.1 MAJNIŠKA DEKLARACIJA.

za prvotne trapezaste oblike in je primerna glede na ... območjih kartiranja, in sicer v bližini Skadra (Albanija) ter blizu jezera Tarnapol (nekoč vzhod.

Zadnji del mignatte je bil sestavljen iz treh delov. Zračni rezervoar je bil z medeninasto pločevino in kovinskimi nosilci povezan z zadnjim delom, ...

Z uporabo naše spletne strani se strinjate z našo uporabo piškotkov za boljšo izkušnjo.