krščanstvo

Pravoslavna cerkev je namreč zavrnila primat papeža. Od katoliške cerkve se je leta 1517 z reformacijo ločila protestantska cerkev.

VSTAJENJE. POLOŽILI V GROB. TRETJI DAN-PRAZEN GROB. VSTAL OD MRTVIH. ODŠEL V NEBO. SVOJIM OČETOM. VNEBOHOD. NEBESA. VNEBOHOD ...

monoteistična religija. najbolj razširjena. Jezus Kristus. iz judovstva. kristjani. križ. tri glavne veje. ◦ katolištvo.

Nikola Milosavić: Karizmatična oblast in civilna religija v Jugoslaviji –. »titoizem«. 91. Igor Škamperle: Krščanstvo in marksizem: bližina in razlike.

Grški zakonodajalci so poznali Pentatevh in tam, kjer so od njega odstopali, je Mojzesov nauk brez vsakršnih pomislekov boljši.32.

verze v Ljubljani, kud Logos, Društvo za antične in humanistične študije. Slovenije in Inštitut Nove revije 9. in 10. maja 2007 v Ljubljani.

Obišči naslednjo povezavo in poglej, kako so se imenovali najpomembnejši rimski bogovi. www.educa.fmf.uni-lj.si/didikta/gradivo/bogovi.html.

Verska strpnost in krščanstvo. Povzetek: Članek se ukvarja z versko strpnostjo. v prvem delu avtor predstavi kriti- ko treh argumentov za versko strpnost, ...

Krščanstvo izvira že iz srednjega veka, ko je bilo med Judi v Palestini, ki so pod Rimljani ... Leta 1949 je brat Roger ustanovil skupnost v Tezeju.

ZGODNJE KRŠČANSTVO IN BIZANTINSKA UMETNOST. PROGRAM JESEN 2013. POGLAVJA. • KATAKOMBE in spiritualistični stil prvih krščanskih stoletij. • ARHITEKTURA;.

načna uvjerenja i kriterije istine zamijeniti relativističkom, univerzalnom ... razine Njegovog stvorenja, tragovi istine, ljepote i dobrote se lako mogu.

Z uporabo naše spletne strani se strinjate z našo uporabo piškotkov za boljšo izkušnjo.