ošrj

1. LASTNOSTI PARALELOGRAMA. Dopolni (Pomagaj si z učbenikom na strani 283.): Paralelogram je štirikotnik, ki ima _________para vzporednih stranic.

7. B. V tem tednu boš spoznal ROMB. ROMB. 1. LASTNOSTI ROMBA. Dopolni: Romb je štirikotnik, ki ima _________para vzporednih stranic.

•Valj je okroglo geometrijsko telo. Ima: - dve osnovni ploskvi, ki imata obliko kroga ter. - plašč , ki ima obliko pravokotnika.

BESEDE Z LJ IN NJ ali BESEDE NAGAJIVKE ☺ ... Pri besedah nagajivkah si lahko pomagamo ali pa si jih moramo preprosto zapomniti. ... GLAZBA ALI GLASBA.

2014 e-Banka nalog RIC. Vse pravice pridržane. Rešitev. Naloga. Točke Odgovor. Dodatna navodila ... 2014 e-Banka nalog RIC. Vse pravice pridržane.

Rudnica je vrh, ki Bohinj deli na dva dela. Kljub temu, da ga obkrožajo sami velikani, se s poti nanj odpirajo lepi in obširni razgledi na prav vse strani ...

Na vrh kuhalnice lahko iz volne izdelaš lase, ki jih lutki na obraz prilepiš z močnejšim lepilom. Ni nujno, da tvoje lutke predstavljajo osebe, ...

Polhograjska gora, ki ji pravijo tudi Sveti Lovrenc, se vzpenja strmo nad dolino Velike. Božne . Čeprav jo po višini prekašata soseda Grmada in Tosc, ...

Igranje je enostavno. Tvoja naloga je, da premikaš, dodajaš ali odstranjuješ vžigalice, dokler ne najdeš prave rešitve. Za igro potrebuješ 24 vžigalic in ...

V ŽEPU IMAM SREBRN LEŠNIK,. DAL MI GA JE GOZDNI ŠKRAT,. Z NJIM PRIČARAM, KAR ŽELITE,. RIBNIK, REKO ALI GRAD. VAM PRIČARAM SONČNE DNEVE,.

Do sem lahko pridemo tudi z avtom in si tako še skrajšamo pot. Nadaljujemo po cesti; kmalu na desnem ovinku cesto zamenjamo s potjo, ki se odcepi v gozd.

spletnega atlasa in zemljevida Slovenije: Geopedija, ITIS zemljevid http://www.geopedia.si/#T105_x499072_y1 · 12072_s9_b4 · https://www.itis.si/zemljevid.

RASTLINSKI ORGANI. 1. Na skici je ripeča zlatica. K posamezni številki zapiši ustrezen rastlinski organ. 2. Preberi trditve in ustrezno označi (P-pravilno ...

PICA KRUHKI. POTREBUJEŠ: TOAST. PICA ŠUNKO. SIR. JAJCE. PARADIŽNIKOVO MEZGO. V POSODICO NARIBAJ ŠUNKO IN SIR. DODAJ JAJCE IN DOBRO. PREMEŠAJ.

število zadetkov. Osnovno iskanje je možno po vseh bazah podatkov in je privzeti način iskanja v. COBISS+. Odpiranje iskalnega obrazca.

Vogar je razpotegnjena planina na ... njej tudi Kosijev dom. ... nekdanjih stanov, ki so danes počitniške hišice, pripelje do Kosijevega doma na Vogarju.

Vlagatelj lahko za pridobitev Zoisove štipendije ob prehodu med ravnmi izobraževanja uveljavlja izjemni dosežek zadnjih dveh let iz predhodne ravni ...

Preizkusi se v zavezovanju vozlov. Vsak vozel ima tudi svoje ime: ➢ Francoski vozel. ➢ Najlonski vozel. ➢ Kavbojski vozel ...

piščalka, 10 je biljardna palica z žogico, 11 so smuči, 12 je znak na uri … Dodatne vaje za možgansko vadbo: 1. V dveh minutah napiši čim več besed na ...

Vremščica je pravzaprav pogorje in ne hrib. Razteza se med Senožečami, Pivko in. Divačo. Njena pohlevna pobočja so pašniki za številno čredo ovac, ...

LASNICE. SRCE. OBTOČILA SESTAVLJAJO SRCE, ŽILE IN KRI. SKRBIJO ZA PRENOS SNOVI PO TELESU, KI JIH. CELICE POTREBUJEJO ZA SVOJE DELOVANJE.

Za vsak dan imate pripravljeno eno dejavnost. Uživajte! 1. Risanke. Pozdravljeni, ... https://www.youtube.com/watch?v=d5rx6-15uro (Cvetlice male Ide).

LEGO KOCKE. VESELJE MLADIH IN STARIH, MALIH IN VELIKIH. Beseda Lego je izpeljana iz danskega leg godt, kar pomeni dobra igra. Izraz lego pa v latinščini ...

REŠITVE – VAJE SAMOSTALNIK. 1. Samostalnikom dopiši ustrezen spol. (moški = m., ženski = ž., srednji = s.) kad ž, jabolko s, m m, veter m, čreda ž, uho s, ...

POGLEJMO SI ŠE PRIMER PRAVILNE 3-. STRANE PIRAMIDE. • Mreža je sestavljena iz enakostraničnega trikotnika (O) in treh enakokrakih trikotnikov (pl).

NALOGE IZ SLOVENŠČINE ZA 2. RAZRED. NASPROTJA. Page 2. POMANJŠEVALNICE. Page 3. POVED. Page 4. ZLOG. Page 5. M/N. Vir: www.otroci.org.

BOŽIČNA VEČERJA. Na Božično večerjo ali zabavo se pripravimo nekaj dni prej. Postrežemo z različnimi prazničnimi jedmi in pijačo.

Črna prst je vrh v verigi Spodnjih. Bohinjskih gora. Ime je je dobila po večjem ostanku temne prsti tik pod vrhom. Njena pobočja so znana po izjemno bogati.

Napiši 3 ali več povedi. 2. Nariši 3 ali več spomladanskih cvetlic in napiši njihova imena. 3. V zvezek izpiši imena strojev, s katerimi obdelujemo njive:.

ustvarjanja bodo vse tvoje barvice ošiljene in vsaka učiteljica bi bila v šoli tega ... Kaj potrebuješ? * list ali drugo podlago za ustvarjanje. * barvice.

SOTESKA PEKEL, 5. SLAP (570 m). Višinska razlika: 220 m. Pot po Soteski Pekel nas ne bo pripeljala na noben hrib, nam bo pa potok Borovniščica, ki.

Katere slovenske dežele je ... Slovenski izobraženci so krepili skrb za slovenski jezik in kulturo. ... Prvi politični program Zedinjena Slovenija:.

Samostalnik je besedna vrsta, ki poimenuje bitje, stvar ali pojem. (npr. sestra, Matej, Slovenec, pes; jagoda, zvezek; veselje, oblika …).

8 янв. 2021 г. ... Greta Thunberg je dekle, ki jo verjetno poznaš. Je aktivistka, ki se bori za ... Severn Suzuki je za svoj govor prejela veliko čestitk.

SVETI JAKOB NAD PREDDVOROM (961 m). Višinska razlika: 461 m. Cerkev svetega Jakoba nad Preddvorom stoji na manjši uravnavi na grebenu, ki se vleče.

4 февр. 2021 г. ... Kriterijev za delitev gibljivosti je precej, za trening pa je pomembna predvsem delitev na aktivno in pasivno gibljivost. Aktivna gibljivost.

Za skutin nadev potrebujemo: 1,2 kg polnomastne skute. 10 dag kristalnega sladkorja. 2 jajci. 2 vrečki vanilijevega sladkorja. Sestavine za orehov nadev so:.

Tik preden bi zapeljali v tunel proti Avstriji, zavijemo levo in pustimo avto pod nekdanjim hotelom. ... predora in bunker na Bornovi poti,.

Na sliki je francoski skladatelj JACQUES OFFENBACH. Ime in priimek tega skladatelja vam verjetno nista znana, prepričana pa sem, da ste že slišali tole.

Predmete vidimo, če v naše oko pride svetloba, ki jo predmeti oddajajo ali pa se od njih odbija. Od predmeta odbita svetloba pride skozi zenico v oko, ...

Slika 7: Najvišja zgradba v Sloveniji – dimnik v Trbovljah 360 m. Slika 8: Največja lovska opazovalnica na svetu v okolici Kamnika (18 m) ...

25 дек. 2020 г. ... Slovenija je 25. 6. 1991* uradno postala SAMOSTOJNA DRŽAVA. O nastanku države Slovenije si lahko ogledate na spodnji povezavi:.

Trobentica je narahlo potegnila svoje tanke koreninice iz ... Zvonček je zacingljal, trobentica zatrobila, pa še zapela sta skupaj: “Jaz sem zvonček: cin, ...

prvi človek v vesolju. (1961). ZANIMIVOSTI. LAJKA - ruski vesoljski pes in prvo živo bitje, ki je iz ... O ŽIVLJENJU ASTRONAVTOV V VESOLJU:.

gostote vode, bodo v vodi plavale; snovi z gostoto, ki ... V vakuoli so lahko tudi barvila, ki rastlinske dele obarvajo rdeče, modro ali rumeno.

(Berilo, str.158 /Dane Zajc: Vrata). - Pesem večkrat preberi. - Nato v zvezek napiši naslov in avtorja ter odgovori na vprašanja na zeleni podlagi.

Filmček o našem Osončju – YouTube. Spoznali smo, da poznamo številne planete, ki krožijo okrog Sonca. Planeti so različni po površini in velikosti.

8. a – REŠITVE – UL Simon Jenko: Po slovesu ... priročniku si preberi, kdo je SIMON JENKO. Avtorja, njegovo življenje in dela je potrebno pregledno poznati.

Odvisniki, ponovitev, 8. razred. 1. Dvostavčne povedi z odvisniki preoblikuj v enostavčne povedi. Napiši nove povedi. Tine je le s težavo šel po stopicah, ...

Še nekaj miselnih ugank in zank za pametne glave. Naj ti hitro mine čas ob reševanju. Liljana Petrovič. V kvadrate nariši avtomobile tako, da bo v vsakem ...

maja, zato je poslušala vremensko napoved na radiu. Obiskala je tudi spletno stran ... Napoved za Slovenijo ... Kakšna je napoved vremena za 1. maj?

RECEPT. SLADOLED BREZ ZAMRZOVALNIKA. Sestavine: Čokolada v prahu, sladka smetana, 250 ml mleka, sol, ledene kocke. Pripomočki: Steklen kozarec, jušna žlica, ...

Lunin mrk nastopi v času polne lune. Luna bi morala postati popolnoma nevidna, a postane rdeča kot Mars. To se zgodi, ker del Sončeve.

V Guliverju so pritlikavi Liliputanci videli pretečo nevarnost in nadlogo. Kakšne načrte so imeli z njim? Najprej so ga želeli izstradati in zastrupiti, ...

Orkester slovenske filharmonije in Orkester RTV Slovenija. A veš iz katere risanke je ta skladba? POSLUŠAJ https://www.youtube.com/watch?v=kYrUWf.

Sveti Peter stoji na izpostavljenem hribu nad Begunjami pod Smokuško goro. Včasih je bil to tako romarski kraj kot tudi zatočišče pred raznimi nevarnostmi.

BOŽANSKA ČOKOLADNO-KOKOSOVA ROLADA BREZ PEKE. SESTAVINE: NADEV: 100 g masla. 50 g sladkorja v prahu. 100 g kokosove moke. TESTO: 250 g maslenih piškotov.

PA SI ZAPOJMO ŠE STARO, LEPO PESEM O. MOŽU S SIVO KUČMO IN BELO BRADO. https://www.youtube.com/watch?v=W4OsiePaom4&ab_channel=KlemenLah. SIVA KUČMA, BELA.

Turjaški grad. Izhodišče ... Pred vasjo Turjak zavijemo levo proti vasi Mali Ločnik. ... Ker je izlet kratek, nam ostane še dovolj časa za ogled.

Kaj se je zgodilo, ko jo je zvok dosegel? Ko zvok potuje po zraku, se širi v nevidnih valovih, podobno kot valovanje po vodi. Nevidne valove zvoka imenujemo ...

Z uporabo naše spletne strani se strinjate z našo uporabo piškotkov za boljšo izkušnjo.