prazgodovina in arheološke najdbe

Kaj je PESTNJAK? V kateri dobi je bil v uporabi in zakaj so ga uporabljali? Katere snovi iz narave je človek v kameni dobi uporabljal?

8 Najstarejše orodje iz kamene dobe, ki so ga arheologi našli je PESTNJAK. Ljudje so v takratni dobi izdelovali orodje in orožje iz kamna, lesa in živalskih ...

KRANJSKE VESELE uRIcE ALI OBREDNO čAŠčENJE DIONIZA? 10. DIONIZ IN NJEGOVA PIJANSKA DRuŠčINA. 11. DEžELA ZORANIH NJIV, cVETOčIH TRAVNIKOV IN PROSTRANIH.

Podgradec, Zagradišnik, Zagradska gora. ... gora, Goli hrib, Stražni hrib, Obla gorica — ter imena višin po starem ... Smarjetna gora, Kranj, Kranj.

loška razstava Od puščave do mize. Razstavo je pripravila Teološka fakulte- ta UL ob 50-letnici delovanja Enote v Mariboru, in sicer v sodelovanju.

Med najpomembnejše najdbe štejemo 4 situle, od katerih je najbolj okrašena dobila ime. Vaška situla in je shranjena v Narodnem muzeju Slovenije.

PRAZGODOVINA. KIDRIČEVO. OKTOBER 2007. Znanstveniki so zbrali dovolj dokazov, da so razvili prepričljive teorije o začetkih vesolja in nastanku planeta ...

orožje izdelano iz kamna. Page 3. 2. DOBA KOVIN. • Takšno ime je dobila, ker so ljudje orodje in orožje začeli ... KAMENE DOBE. • Narejeno iz kamna, lesa in.

PRVA BIVALIŠČA –. JAME, SKALNI PREVISI. ZAVETJE PRED MRAZOM IN ZVERMI. Page 8. KAMENA DOBA – IZDELOVANJE. ORODJA, OROŽJA S POMOČJO. PESTNJAKA. Page 9 ...

1 мая 2019 г. ... Novo mesto, Gradec, Kapiteljski hrib, zgodnji srednji vek, 15. stoletje ... Novo mesto, Gradec, Kapitelj hill, Early Medieval period, ...

Katere materiale so uporabljali za izdelavo orodja, orožja, nakita …? Kaj je deblak ali drevak? Čemu je bil namenjen? Kaj je deblak ali drevak? Čemu.

UCCELLO Paolo Bil je slikar, naslikal je bitko pri San Romanu. Na tej sliki dajo ... prvo tihožitje v italijanski umetnosti (Skodelica s sadjem).

Svoja orodja so izdelovali predvsem iz kamna. ... Orodje in orožje iz kamna. Kamene sulice pestnjak. Page 4. ▷ Človek iz kamene dobe je bil tudi slikar.

otroke in 90 dni za odrasle. Kritične vrednosti. Spodnja meja. Zgornja meja. Levkociti(109/L). 2,0. 50,0. Hemoglobin (g/L). 70. 200. Trombociti (109/L).

Po teh znakih gre nedvomno za plod datljeve palme (Phoenix dactylifera) (si. 1: 1). ... Ker nešplja nima septiranega plodu od središča do muhe in do zunanje.

ju štiri hrastove letve, izdelane v obliki tako ime- novanega lastovičjega repa. Os je tudi hrastova. Pri vožnji se je vrtela, na kar kaže tudi štirikotna ...

gre za kostne akumulacije kuhinjskih ostankov koliščarjev iz bakrene in zgodnje bronaste dobe oz. ... koliščarskih naseljih predstavljajo kuhinjske ostanke.

Lonci. V keramičnem zbiru izpod gomile v Brezju so posebno pogosti lonci. Gre za večje posode, s konkavno oblikovanim ostenjem v spodnjem delu,.

izmenjave med sicilskimi in apeninskimi rudonosnimi področji ter zahodno Evropo. ... tista uhata edina v celoti ohranjena sekira z območja.

Izbrali si boste eno zgodovinsko obdobje (prazgodovina, velike civilizacije, stari Rim, Slovani, srednji vek, novi vek, sodobnost) ter pripravili plakat.

Z uporabo naše spletne strani se strinjate z našo uporabo piškotkov za boljšo izkušnjo.