vprašanja za kviz o sloveniji

KVIZ: METULJI V SLOVENIJI. Preberi in si oglej predstavitev metuljev v Sloveniji (v prilogi). Nato s tem kvizom preizkusi svoje znanje o metuljih.

TUR: izumrlo divje govedo. PALEOBOTANIKA: skupno ime za obsežno raziskovalno področje, ki združuje več različnih ved, vsem pa je skupno.

-Beljakovinski, OH, škrobni in sadno-zelenjavni. *Na kateri dan je samo vodni dan? -Na vsak 29. Dan. *Koliko časa traja ločevalna dieta? -3 mesece.

Pika Nogavička je imela nekoč starše. Mama ji je umrla, ko je bila še dojenček. Kaj pa se je zgodilo z njenim očetom? A) oče je ostal v Južni Ameriki.

Tako pa se note lahko delijo: Vsaka vodoravna vrstica ima vrednost 4 dobe. Celinka (4 dobe) se deli na dve polovinki (2 +2 dobi = 4 dobe). Polovinka (2 ...

pisatelj ali pisateljica nista znana. • Umetna pravljica: ... •Kdo je slovenska pesnica in pisateljica, ki je napisala pravljice: ... •Ela Peroci ...

Kakšne vrste so značilne preste, ki jih je mogoče kupiti na Šmarni gori? a) bavarske b) vodiške c) solnograške d) kranjske.

36. Kada se klanja ikindija namaz? A. Kad ode onaj voz za Sarajevo u. 3h! B. Kad završimo sa ručkom i popijemo kahvu! C. Kada sunce nagne zapadu, pa do.

Slike visijo na mrežah, kipi so ... papir in platno, se različno odzivajo na spremembe v okolju: ... Za slike na platnu, ki so temelj galerijske.

OGLJIKOVI HIDRATI SO: Proteini. Glavno energijsko hranilo in predstavljajo večino energijskega vnosa. So maščobne kisline in jih v prehrani otrok omejujemo.

6 апр. 2020 г. ... Тонова ће бити 12, почетни, 1. тон је c2 (нота до у 3. празнини), а последњи, 12. тон је c1 ... Основни родови лествица су:.

Kviz: Slovenske pokrajine ... Katere pokrajine zavzemajo S in SZ del Slovenije? ... Alpah. • Edini narodni park v Sloveniji se imenuje___________?

Ivana Kobilca. 3. Galerijski dom. Prvotni izbor umetnin je Narodna galerija postavila na ogled leta 1920 v stanovanjskih prostorih prvega nadstropja ljub.

Pod velikimi pritiski skladov so se v milijonih let te usedline spremenile v trdne karbonatne kamnine, ki jim danes pravimo apnenci in dolomiti. V plitvinah.

oglaševanje, odnosi z javnostmi, pospeševanje prodaje, izbira posrednikov in ... da je pogojeno tudi z učiteljevim veseljem do opravljanja svojega poklica.

brejska pisava se pišeta v obratni smeri, kitajska in japonska ... je na primer Morsejeva abeceda, ki je sestavljena iz kombi.

zahodnorimski cesar. Ta letnica velja za datum konca zahodnega rimskega imperija, medtem ko je vzhodni rimski imperij preživel.

Teden dni trajajoča razstava je ... Počitnice je Ivana preživljala v domovini. ... Polonca Vrhunc: Življenje in delo Ivane Kobilce (v: Ivana Kobilca, ...

Rastlina papirus. Ilustracija iz 19. stoletja. Foto: Wikimedia Commons. Ilustracija: Ivan Mitrevski. Prva papirnica v Sloveniji je delovala na gradu Fužine.

Ivana Kobilca, Avtoportret s paleto, 1914, (izrez). Zasebna last. Svetovljanska slikarka. Avtorica besedil: Tjaša Debeljak, Narodna galerija.

morje. Grenlandsko morje. Sredozemsko morje. Atlantski ocean. Tihi ocean. Indijski ocean ... Barentsovo, Rumeno, Ohotsko), sredozemska.

15 июн. 2021 г. ... Slovenski knjižnično-muzejski MEGA kviz je moderna oblika ... Že vem. Naj bo. BRALNA ZNAČKA! Kako naj ga poimenujeva?

Celotna galerijska zbirka obsega že skoraj trinajst tisoč del in ... knjigah – z Galovo abecedo v petindvajsetih umetnostnih geslih, ki so zabavno, ...

Tema kviza bo reformacija na Slovenskem. Tako bomo 28. 10. 2016 tretjo šolsko uro obeležili spomin na državni praznik, dan reformacije.

SSKJ. http://bos.zrc-sazu.si/sskj.html. Pridobljeno s spletne strani 7. 9. 2015. Pripravili: dr. Peter Turk, Nina Vošnjak in Alja Vute, Narodni muzej ...

Apnenec in dolomit sta sedimentni kamnini, ki sta nasta- li kot usedlina v morju in sta ključni za nastanek krasa ter s tem tudi kraških pojavov.

20 окт. 2016 г. ... je 25. decembra 2014 zapletel v stoječo mrežo v morju pred ... V Jadranskem morju ... Sledijo mu majhne globokomorske ribe – nosočice.

Do iznajdbe tiska se je pisana beseda širila s prepisovanjem. ... Kdo je izumil tisk? ... območju celotne današnje Slovenije, je ustanovil Janž.

Kviz #VsakDan8Marec za leto 2021 je nastal v okviru evropskega projekta Women on Women (Ženske o ženskah), ki ga sofinancira program Evropske unije ...

Dragotin Kette, Josip Murn Aleksandrov, Ivan Cankar in Oton Župançiç. Tedaj so na Slovenskem ustvarjali tudi štirje slikarji Rihard Jakopiç, Ivan.

SI PRIPRAVLJEN ZA KVIZ? PA ZAČNIMO. PREBERI NALOGO (ČE NE GRE, PROSI STARŠE,. DA TI POMAGAJO). ČRKO PRAVILNE TRDITVE NAPIŠI NA LIST.

naročnik na razpolago za izdajo knjige. V modernih tiskarnah tisk knjige poteka s tiskarskimi stroji v velikosti avtobusa, tiskarji pa jih upravljajo preko ...

doletela tudi vloga moževe spremljevalke v onostranstvo. (ob njegovi smrti je bila lahko žrtvovana). Obstajajo pa tudi dokazi o samostojnejši vlogi ...

Igralka s tremi imeni. Prva slovenska filmska igralka, ki je z umetniškim imenom. ITA RINA uspela v evropskem in svetovnem filmskem svetu.

2 апр. 2020 г. ... KVIZ – Kaj vem o Hansu Christianu Andersenu. 1. Kdaj in kje se je rodil slavni pravljičar Hans Christian Andersen? A) 2. april 1805, Odense.

delo je Slava vojvodine Kranjske, kjer je na več kot 3000 straneh podrobno popisal prebivalce, dogodke, naravne pojave in.

Poljedelstvo je pripeljalo do tesnejše povezanosti družbe z oblikovanjem državne uprave. Državo je vodil vladar, ki so ga Egipčani imenovali faraon in si.

http://www.gasilec.net/razpis-kviza-. 2016. Priročnik za delo z gasilsko mladino. 2011,GZS, stran 99-129 in od 140-143. Priročnik za delo z gasilsko mladino ...

19 янв. 2022 г. ... Način sodelovanja v nagradni igri: znotraj aplikacije se nahaja osem (8) »zaklenjenih živali za uporabo«. Vsako od teh osmih živali lahko ...

podzemlje pronica površinska voda in v jame prinaša organski drobir, saj se ti slikoviti jamski prebivalci z njim prehranjujejo.

Janez Vajkard Valvasor je svoje življenje in premoženje pos- vetil knjigam. Njegovo najpomembnejše in najobsežnejše delo je Slava vojvodine Kranjske, ...

je na primer Baltsko morje, je zaradi nizkih temperatur izhlapevanje majhno, dotok sladke vode zaradi taljenja ledu in izlivov rek pa je velik, ...

1 июн. 2016 г. ... 2. Na cı oslavu narozenin šli Harry, Ron a Hermiona v dıle Harry Potter a tajemná komnata? A. Draca Malfoye. B. Dobbyho. C. Skoro-bezhlavého ...

Zofka Kveder se je rodila leta 1878 v Ljubljani. Njen oče je bil železničar, vendar se je odločil, da zaslužek poišče kot najemnik trgovine in.

Najslavnejši faraoni in faraonke. Faraon je bil v starem Egiptu naziv za vladarja. Gotovo je najslavnejši med njimi Tutankamon. Slaven je postal šele.

1 мар. 2020 г. ... Slovenije 2020 razpisujemo. KVIZ GASILSKE MLADINE GZ ŽALEC 2020 ki bo 8. marca 2020 ob 9:00 v GPO Polzela. Točen kraj tekmovanja bo sporočen ...

26 нояб. 1985 г. ... Franja Bojc se je rodila 26. novembra 1913 v Nemški vasi pri ... Deželak Barič, Vida: Franja Bojc Bidovec (1913–1985).

Pri reševanju kviza lahko sodelujejo tudi vse ostale fizične osebe s stalnim ali začasnim prebivališčem v Sloveniji, vendar sodelujejo v nenagradnem delu ...

taljenja ledu in dotokov sladke vode slanost le 7 promilov. Nasprotno vsebujejo morja v subtropskem pasu, kot je na primer Rdeče morje, zaradi velikega ...

prehranjevalnih odnosov imenujemo prehranjevalna veriga. ... Prehranjevalni splet v morju ... V morju so najpomembnejši proizvajalci hrane drobni.

15 мая 2017 г. ... Kulturni občasnik za mlade zanesenjake. / Gledališče Koper, Pokrajinski muzej Koper,. Pokrajinski arhiv Koper, Comunità degli.

Kdo dela hrano v morju ... V morju so najpomembnejši proizvajalci hrane drobni plavajoči organizmi, ki pri- ... odnosov imenujemo prehranjevalna veriga.

Edvard Rusjan je svoji prvi maketi letala, ki jo je naredil iz papirja in bambusa, dal ime Papirnata vragolija, ko pa se je z bratom Jožetom.

20 окт. 2005 г. ... Dane Zajc je začel objavljati pesmi v Mladinski reviji (1948–1949) ... vsakdanje stvari, kot so na primer hiša, vrata, pes, papirnata letala ...

30 апр. 2021 г. ... ANDERSENOV KVIZ za osnovnošolce (22. 3. – 30. 4. ... na njegov rojstni dan praznujemo mednarodni dan knjig za otroke, ko v njegovem rojstnem.

SLOVENSKI KNJIŽNIČNO-MUZEJSKI MEGA KVIZ 2020/2021 | 15. CIKEL. S knjigo v svet ... Že vem. Naj bo. BRALNA ZNAČKA! Kako naj ga poimenujeva?

15 янв. 2018 г. ... Prva pomoč*. Izbor vprašanj iz prve pomoči. 3. Požarna preventiva*. - Gradivo »veš – ne veš« za pionirje. - Oznake za veščine pionirjev in ...

Sicer pa Luiza Pesjakova svoje žalosti ni samo kazala, ampak je o njej tudi v prozi in pesmih pisala. Mihael Stroj, Luiza Pesjak, rojena Crobath, pred 1848 ...

velikih piramid pri nas predstavlja bakrena doba. Na območju Slovenije je trajala od konca 5. do druge polovice 3. tisočletja pr. n. št.

med njimi Alojz, Benjamin in Gustav. Benjamin in Gustav sta skupaj hodila v šolo, se glasbeno izobraževala in študirala medicino. Benjamin Ipavec ...

Z uporabo naše spletne strani se strinjate z našo uporabo piškotkov za boljšo izkušnjo.