zgodovina pirana

Izberi mesto Piran. Izberi vodenje Legende Pirana. Reši izzive in preizkusi svoje znanje nexto.io portoroz.si. Legende Pirana. Interaktivno vodenje.

Piranska skrinjica nam nekaj drobcev iz svoje preteklosti sporoča na lističu, ki je ... moči, boja, refleksije o boju, herojeve fapparitiof ali zmagoslavja.

ogledali film Skrivnostni varuhi gozda. V torek dopoldne je bil na vrsti obisk sečoveljskih solin, seznanili so se s pomenom solin in delom solinarjev.

13 янв. 2019 г. ... Pohod ob morju od Strunjana do Pirana in nato sprehod po Kopru. ... Piran je slikovita pot, ki nas vodi mimo kulturnih znamenitosti,.

17 нояб. 2016 г. ... Apolonijeva palača, Piran / Palazzo Apollonio, Pirano. Župančičeva ulica 9 / via Oton Župančič ... colours of piran. Minoritski samostan sv.

21 мая 2020 г. ... Filmi in slovenska igralka: • prvi slo. film: V kraljestvu Zlatoroga. • slovenska igralka: Ita. Rina (roj. Ida Kravanja).

ZGODOVINA. Gimnazija; Splošna gimnazija. Obvezni predmet (280 ur). Predmetna komisija: Vojko Kunaver, Zavod RS za šolstvo, predsednik.

A) KOMPROMISNI UNITARIZEM – gre za idejo o jugoslovanskem narodu, ... ki so nastali iz narodno napredne stranke so zagovarjali centralizem in unitarizem.

Fantazma tega, kar Rusija izgleda in kaj v resnici je. Jun. 1947: Vlada zaostri represivne zakone. ... Ženskam prepovejo tradicionalni sarong in dolge lase.

Učbenik za četrtii letnik gimnazije. Aleš Gabrič in Mateja Režek. Zgodovina 4. Zgodo vina. 4. Učbenik za četrti letnik gimnazije. Aleš Gabrič in Mateja R.

Rodovitni polmesec- območje, kjer se je zmanjšala količina padavin, in povečalo število prebivalstva – Bližnji vzhod 8000 pr.Kr..

pestnjak. uporaba ognja. možgani (nekaj vmes). Vmes (400 – 95 tisoč pnš): južćna in vzhodna Afrika, Azija in Evropa. ARHAIČNI HOMO SAPIENS ali stari ...

Zgodovina. 5. UVOD redmetni izpitni katalog znanja za splošno maturo iz zgodovine je namenjen dijakom, ki so izbrali zgodovino kot izbirni predmet pri ...

ZGODOVINA je najstarejša družbena veda. Pripisujejo ji vzgojni pomen.V nasprotju z zgodovino humanističnih ved, se tudi ta ukvarja s človekom, ...

30 мар. 2020 г. ... 2020 (9.b):. Slovenci v vojni 1914-1918. 1. Kako se imenuje Habsburška monarhija od leta 1867 dalje? 2. Naštej dežele Habsburške monarhije, ...

da zna ovrednotiti prispevke in pomen antičnih civilizacij za razvoj; ... OD ZDRUŽITVE ITALIJE IN NEM^IJE DO KONCA PRVE SVETOVNE VOJNE. Klju~ne teme.

npr. portoflio (eListovnik) s formativnim spremljanjem, različni debatni formati, avtentične naloge idr. Page 21. 18. 8 ZNANJA IZVAJALCEV.

30 авг. 2018 г. ... Leonardo: Madona v votlini,. Leonardo: Mona Lisa,. Leonardo: Sv. Ana. Samotretja,. Leonardo: Zadnja večerja;. Rafael: Lepa vrtnarica,.

Gotov, ki so bili gospodarji Italije, današnjih slovenskih ... iz rodbine Karolingov kralj, zadnjega Merovinga pa ... mir na zahodnih mejah.

dovoljeno pa je le, da za nekatere vrste piva poleg ječmenovega uporabljajo tudi pšenični slad. Nemci tega zakona ne spreminjajo, ker je to njihova ...

21 янв. 2017 г. ... Slika 2 : Prva animirana videoigra "Tenis za dva" . ... Konzole namenjene domači uporabi so najbolj primerne za.

Retired Major General Marjan F. Krajnc wrote about some of the documents regarding the preparation and establishment of the Slovene National Army and its.

3 сент. 2010 г. ... teme, uporabil je primerne vire, slog je ustrezen, poročilo odraža ... poznejši evropski umetnosti; ... Umetnostni slog 18. stoletja, ki se.

Urednica založbe: Simona Vozelj ... Štepec, Marko (2016). ... še vedno je deležen Napoleon (https://www.youtube.com/watch?v=hIcIId8r2kM, dos- top: 4. 10.

Umetnostna zgodovina, zgodovina umetnosti, humanistične vede, likovna umetnost, likovno delo. Umetnostnozgodovinski slog, umetnostna smer.

Namakalno poljedelstvo ob reki. Nil. Mesto Ur v Mezopotamiji. Keopsova piramida* animirana filma. Izum in razvoj kolesa. Razvoj pisave* videoposnetka.

umetnostna smer, ikonografija, morfologija. Kulturno- zgodovinska pogojenost likovne umetnosti, likovna umetnost, likovno delo. Kulturna dediščina,.

strani Frankov slovanski knez Vojnomir, ne vemo ... Pribina in Kocelj bržkone tudi gospodarja nad ... na suhem je vodil panonsko-slovenski knez Kocelj,.

Umetnostna zgodovina je humanistična veda, ki predstavlja zgodovino idej in družbenih doga ... nastop realizma; dojamejo realizem kot smer, ki poskuša.

Vzhodno od Asturije ... Udaril je celo na Poljsko in zasedel glavno mesto ... napravil za glavno mesto države, katere tržišče je s tem prenesel na.

Julij Cezar. 28. 8. Rimsko cesarstvo in krščanstvo. 29. 9. Konstantin Veliki. 31. 10. Družabne uredbe in kultura pri Rimljanih.

vredna je lateranska pogodba iz 1929 med Italijo in sv. sedežem. S to pogodbo so poravnah stari spor med Vatikanom in Italijo še iz časov.

ogroženo Napoleonovo zaledje - premirje in začasna mirovna pogodba v ... IZGUBE: vsaka stran okoli 500.000 vojakov - “verdunska klavnica”. Bitka na Sommi 1.

Kot izkušen junak je prišel Tezej k svojemu očetu, ki ga j e jako vesel sprejel. ... Mnogo junakov je umrlo pred Trojo, a tudi doma je marsikog a.

Bauhaus. Bauhaus, celostna umetnost, industrijska estetika ... izdelanim detajlom, kakršni so inkrustirana vrata, kovane ograje in kljuke.

Rock glasba se je originalno začela v 50-ih v ZDA z združitvijo rhythma & bluesa, gospela, jazza, folk in country glasbe. To pomeni, da ima rock glasba tako ...

UMETNOSTNA ZGODOVINA. PODLAGA ZA IZPIT. PIK SM Umetnostna zgodovina. Katalog je določil Strokovni svet RS za splošno izobraževanje na 132. seji 27. 5.

Razlaga: Spoznali smo, da Grki niso ustanovili enotne države, ampak veliko število majhnih mestnih državic, ki so jih imenovali ______. (se še spomniš?)

Klasicizem. 6. Glasba 19. stoletja. 7. Fin de sičcle. 8. Glasba 20. in 21. stoletja. Sklop 3.2 – Vsebine zgodovine jazz glasbe:.

g a t i. n i h č e d r u g kot n a š a z a v e d n o s t ,. n a š e z n a n j e in n a š a p r i d n o s t . Page 127. SKLEP. »Kratka zgodovina slovenskega ...

selektor moške reprezentance Slovenije. ... Zdi se nama, da je košarka zelo zanimiv in atraktiven šport, ki je zelo popularen. Malo pa je.

27 мар. 2020 г. ... ZGODOVINA 6. razred. I. 6. a: Ponavljanje in preverjanje učne vsebine ČLOVEK USTVARJA: GRADBENI DOSEŽKI: 1. Preberi besedilo v učbeniku od ...

Berlinski zid? Brandenburška vrata? Droge? Rdečo mestno hišo? Možnosti je veliko, saj je Berlin eno najlepših evropskih mest z bogato zgodovino, ki ponuja.

31 авг. 2012 г. ... opravljal maturo, je navedena v Maturitetnem izpitnem katalogu za ... okna, olje, tempera, akvarel, akril, ... Zrcalna galerija dvorca.

Predmet je obvezen, ker mora bodoči glasbenik nujno pridobiti osnovno predstavo o umeščenosti glasbenega dogajanja v prostor in čas, ... V. Globokar.

Zdravilišče Rogaška Slatina so promovirali mno- gi zdravniki, ki so danes skoraj ali popolnoma pozabljeni. Eden takih je bil prof. dr. Julius Glax.

Osvoboditev Ljubljane- 1941-45. ... Aprila 1941 je Ljubljana padla pod italijansko okupacijo. ... fronte(1941) pomemben pri osvoboditvi Ljubljane.

Preden so izumili tisk je bilo treba vsak izvod napisati na roke, zato jih ... Tisk so začeli Kitajci in Japonci v 6. stoletju. ... bile te knjige cenejše.

da posredujejo, ako bi v Franciji nadvladal revolucionarni ... Tokrat so Madžari že zahtevali, naj se Slavonija in Reka.

FITNES VAJE. Z uspešno izvedenimi fitnes vajami dosežemo, da je vaša sposobnost po maximalni intenzivnosti na samem treningu manj serij je potrebno narediti ...

Gorska veriga razčlenjuje deželo na veliko število manjših pokrajin, med katerimi so pogosto zelo otežene zveze. Bistvenega pomena pa je bližina morja.

sploh izkusen kot representatio: kot pred-stavljanje, Vor-stellen. ... Lovec se s tern kafo kot drugi ptic, tudi ptice ne slisijo razlike.

opisati, opij, hašiš, skuk, ecstasy, LSD, heroin, morfin, plesne droge, … ... mamilo. V Angliji so v zadnjih šestih letih zabeležili 60 smrtnih primerov,.

tudi kot denar,. • datum uradnega odkritja kakava je julij 1502, ko so Azteki Kolumbu med ostalimi darovi dali tudi njihov denar oz. kakavova zrna.

naštejejo prve športne panoge pri starih. Grkih. (pesnikovanje, rokoborba, streljanje z lokom, met diska, met kopja, tekma z ostrim orožjem);.

Fragonard: Gugalnica;. Boucher: Počivajoče dekle, Madame de ... Ljubljani; vrtna ... Bauhaus. Šola sodobnega oblikovanja, arhitekture in obrti; oblikovanje.

Ko govorimo o umetnosti v širšem pomenu, razlikujemo več umetnostnih ... Apolon iz Veijev – iz časa grškega arhajskega obdobja, žgana glina, ...

Borbe s Perzijci za svobodo. 64. Maloazijski Grki in jonski upor. 64. Miltiades in bitka pri Maratonu. 65. Priprave na novo vojno.

15 мая 2020 г. ... ZAKAJ JE PROPADEL SLOVENSKI KMET? Delež kmečkega prebivalstva: • še vedno visok. • več kot 50%. • trend preseljevanja v mesta.

ven pristop v razumevanju in vrednotenju umetnosti. ... razvijanje občutka za lepo, kakovostno in izvirno v umetnosti, ... kiparstva iz obdobja Rima,.

Z uporabo naše spletne strani se strinjate z našo uporabo piškotkov za boljšo izkušnjo.